x

Adóraktári nyilvántartás

Az ENTER '93 KFT. saját fejlesztésû jövedéki engedélyes kis- és nagykereskedelemi rendszeréhez megvásárolható az Adóraktári nyilvántartás modul, mely megfelel a 2017. július 1-én hatályba lépõ jövedéki törvény rendelete szerinti 1-es mellékletben foglaltaknak.
 
A modulnak köszönhetõen a hatályos törvények szerinti jövedéki nyilvántartások percre pontosan követhetõk, az elõírt online adatküldéshez (NAV_J28) szolgáltatja az alapadatokat.
  Rövid ismertetõ az adóraktári modulról:
 
 

A jövedéki engedélyes kereskedelmi programrendszer opcionálisan rendelhetõ funkciója az Adóraktár menüpont. 
1. A Jogcímtörzs karbantartás menüpontban tetszõlegesen szerkeszthetjük és rögzíthetjük a hatályos jogcímek kódját és megnevezését. A jogcímekhez kötelezõ megadni a jogcímkód és a megnevezés mellett, hogy az adott jogcím milyen típusú és hogy a Jöt. 24. §-a szerinti adatszolgáltatásban szerepelnie kell-e vagy sem, azaz elegendõ csak a nyilvántartáson szerepeltetni vagy szükséges-e az adatszolgáltatásban is megjeleníteni.2. Az Adóraktári nyilvántartás almenüpontban egy listában megjelennek az adóraktárban könyvelt készlet mozgások külön növekedések és készlet csökkenések szerint. Minden egyes növekedéshez és csökkenéshez meg kell adni az adott mozgáshoz tartozó jogcím kódot és a hozzá tartozó bizonylat számát, EKO / TKO okmányt.

3. A Nyilvántartás almenüpontban készíthetjük el az adóraktári nyilvántartást nyomtatható lista formájában, illetve itt tudjuk elkészíteni az adatszolgáltatást is melyek adattartalma megfelel a 2017-es jövedéki törvény rendeletének 1-es mellékletben foglaltaknak KN kódonként bontásban.

A nyomtatható lista nézetben lehetõségünk van a KN kódonkénti bontáson felül egy adott termékre is lekérdezni a listát. Ez jelentõsen megkönnyíti egy helyszíni szemle alkalmával az ellenõrzést a NAV hatóság és az adóraktári engedélyes felhasználó számára, mert konkrét termékre is lekérdezhetõek az adóraktárban könyvelt mozgások. A nyomtatható listában megjelennek a mennyiségek a KN kódhoz elõírt mértékegységben, mint pl. HLT,HPA vagy MAL, azonban az átláthatóság érdékében megjelenik darabszám alapján is.
 


A programrendszer automatikusan elkészíti az ÁNYK nyomtatványkitöltõ program számára a NAV_J28-as formanyomtatványt kitöltve a megfelelõ adatokkal. A programmal elkészített import állományt az ÁNYK program Szerviz menüpontjában található egyedi importálás almenüpontban kell beolvasni. A beolvasást követõen az ÁNYK programban megnyílik a kitöltött NAV_J28-as nyomtatvány melyet már csak be kell küldeni az ügyfélkapun keresztül. Természetesen amennyiben szükséges, akkor a NAV_J28 manuálisan is szerkeszthetõ felülbírálható még. 
A Programmal készített mintanyomtatványok:

Rövid ismertetõ PDF formátumban:
Az itt felsorolt, valamint a további funkciók részletes ismertetéséhez kérje ingyenes rendszerbemutatónkat. Várjuk érdeklõdését!

Szakács Péter ifj.
 
Tel: +36-70/776-54-15;

Elérhetőség