x

Eladói terminál

Az ENTERSys programrendszerhez opcionális modulként megvásárolható a termékek gyors és könnyített eladásának kezelésére szolgáló eladói terminál. Az eladói terminál érintőképernyőre optimalizált gyors vevői kiszolgálást biztosító kiskereskedelem számára hasznos modul. A gyors eladást az érintőképernyőn gyorsan kezelhető nagy gombokkal, vonalkód olvasóval való kompatibilitással és hőpapíros blokknyomtatóra való bizonylat nyomtatással könnyíti és gyorsítja meg.

Az eladói terminál szorosan kapcsolódik az ENTERSys – enterTrade Készletgazdálkodás programrendszerhez. Önálló programként nem használható, működéséhez szükséges a Készletgazdálkodási programrendszer használata is. Az eladói terminál a gyors kiskereskedelmi értékesítéseket biztosítja. A termékek gyors kiválasztásán felül számos funkcióval rendelkezik, mint pl. vevők kezelésével, új vevő felvételének lehetőségével, vagy meglévő vevő adatainak módosításával. Termékválasztó menüponttal, átárazás és raktárközi átadás funkcióval. Továbbá lehetőség van termékek lefoglalására és akciók, kedvezmények kezelésére.

Az eladói terminál kezdőképernyője:A program a Bejelentkezés gomb után, felhasználónév választás és jelszó beírása után használható.Az eladói terminálban minden adatbekérő ablakhoz nagy gombokkal ellátott billentyűzet jár, mely megkönnyíti az érintőképernyőn való adatbevitelt.A termékeket a következő féleképpen lehet kiválasztani:
  1. A cikk azonosító mezőbe a cikkszámot beírjuk.
  2. A cikk azonosító mellet található nagyító gombra kattintva megjelenik a cikktörzs, ahol az összes cikk közül lehet választanani.
  3. A cikk betöltése vonalkód leolvasó segítésével.
Lehetőség van az eladáshoz a korábban már rögzített vevő kiválasztására vagy teljesen új vevő felvételére érintőképernyős felületen.

Az eladói terminálban az egyes eladásokhoz és a vevőkhöz is beállítható előre megadott %-os kedvezmény. Eladáskor a Kedvezmény gombra kattintva az összes, vagy konkrét termék(ek)et kiválasztva lehet kedvezményt adni (%-os vagy FIX összeg szerű kedvezmény). A százalékos és összeg szerű kedvezmények megadásán felül lehetőség van pontgyűjtésre is, mely későbbi vásárláskor beváltható. Amennyiben a kiválasztott vevő rendelkezik gyűjtött ponttal ebben a menüpontban van lehetőség érvényesíteni azokat.A tételek hozzáadása, vevő kiválasztása vagy esetleg kedvezmény érvényesítése után a Lezár gombra kattintva lehet az eladást rögzíteni.Következő lépésben ki kell választani melyik felhasználóként szeretnék az eladást lezárni, illetve a fizetés módját:
  1. Készpénz
  2. Utánvét
  3. Bankkártya


Az eladás lezárása után a következő bizonylat készül:A lezárást követően bármelyik bizonylatot újra lehet nyomtatni a bizonylatszám megadása után.Az eladó terminálban elérhető egyéb lehetőségek:
  1. Tételek lefoglalása és kezelése
  2. Raktárközi átadás
  3. Tételek szervízbe küldése
  4. Tételek adatmódosítása
A tételeket lefoglalására van lehetőségünk, illetve a foglalt tételeket hozzáadása az eladáshoz.

A tételek raktárközi átadásához a kiválasztott terméken állva a Raktárközi átadás gombra kattintva tudjuk megtenni.
A befogadó raktár kiválasztása után az Átadás gombra kattintva lehet érvényesíteni.A raktárközi átadásról a következő nyomtatvány készül:Ha a kiválasztott termékkel probléma adódott, akkor azt a Tétel(ek) szervízbe gombra kattintva tudjuk megjelölni, majd elküldeni javításra.
Miután a szervízből megérkezett a javított termék a Tétel(ek) szervízben gombra kattintva tudjuk kiválasztani, melyik termék érkezett vissza.Adatmódosítás gombra kattintva a kiválasztott terméknek az eladási ár és vonalkód módosítására van lehetőségünk.


 

Elérhetőség